Infornationer

Pris för ESTA för resor till USA

Hur mycket kostar ESTA för att resa till USA? Hitta svaren på alla dina frågor i vår praktiska guide.

Ansök om ESTA online! Läs mer på
Pris för ESTA

ESTA (Electronic System for Travel Authorization) är ett elektroniskt resetillstånd som gör det möjligt för medborgare i vissa länder, däribland Sverige, att resa till USA utan visum för en vistelse på mindre än 90 dagar. Priset för detta tillstånd är en viktig faktor att ta hänsyn till när du förbereder din resa till USA. På den här sidan förklarar vi i detalj vad ESTA kostar, hur du betalar för det och eventuella tilläggsavgifter.

 

Hur mycket kostar ESTA?

ESTA (Electronic System for Travel Authorization) är ett obligatoriskt dokument för resenärer som vill besöka USA utan visum för en vistelse på mindre än 90 dagar. Men hur mycket kostar ESTA för att resa till USA?

Den grundläggande avgiften för ESTA är 21 dollar per person för USA:s regering, som kan betalas online med kreditkort. Denna avgift fastställs av den amerikanska regeringen och är densamma för alla resenärer, oavsett ålder eller nationalitet. Betalningen måste göras vid tidpunkten för ansökan om ESTA, som måste göras minst 72 timmar före avresa till USA.

I allmänhet finns det inga extra kostnader för att få ett ESTA. Vissa ESTA-ansökningswebbplatser kan dock ta ut en högre handläggnings- eller serviceavgift, inklusive assistans och datakontroll.

Betalning för ESTA kan endast ske med kreditkort (Visa, Mastercard, American Express eller Discover). Nu när du vet hur mycket ESTA kostar för att resa till USA behöver du bara ansöka online på den officiella webbplatsen eller hos en tjänsteleverantör och förbereda dig för din resa med fullständig sinnesro.

Ansök om ESTA online!

Finns det några rabatterade priser eller grupppriser för ESTA-ansökningar?

Det finns inga rabatterade priser eller grupppriser för ESTA-ansökningar. Grundavgiften är fast och gäller för varje enskild sökande. Vissa onlinetjänsteleverantörer kan dock erbjuda rabatter eller kampanjerbjudanden för inlämning av gruppansökningar, men dessa erbjudanden är inte garanterade och kan variera mellan olika webbplatser.

Det är viktigt att notera att varje ansökan måste lämnas in individuellt och att varje resenär måste få ett separat ESTA-resetillstånd. Den information som lämnas i varje ESTA-ansökan är också unik för varje sökande. De amerikanska myndigheterna godkänner därför inte gruppansökningar för ESTA.

Det är lämpligt att vara försiktig med webbplatser som erbjuder grupppriser eller stora rabatter på ESTA-avgifter, eftersom vissa av dem kan vara bedrägliga och erbjuda tjänster av dålig kvalitet. Det är att föredra att välja en pålitlig webbplats som är godkänd av den amerikanska regeringen för att lämna in din ESTA-ansökan.

 

Hur kan jag spara på ESTA-avgiften?

Om du vill spara pengar på ESTA-avgiften kan du få några tips:

  • Använda den officiella webbplatsen eller en tjänsteleverantör för att ansöka om ESTA: Det finns flera webbplatser från tredje part som erbjuder hjälp med att fylla i din ESTA-ansökan och kontrollera att de uppgifter som fylls i är konsekventa, mot en extra avgift. Om du inte tror att du behöver den här tjänsten kan du gå direkt till den officiella webbplatsen, vilket sparar mycket pengar.
  • Kontrollera om det finns extra avgifter innan du betalar: Vissa webbplatser från tredje part tar ut extra avgifter för tjänster som inte är obligatoriska, till exempel för att skicka SMS-meddelanden. Det är viktigt att kontrollera dessa extra avgifter innan du betalar, så att du inte betalar mer än nödvändigt.

 

Hur ansöker man om ESTA online och betalar handläggningsavgiften?

Här är de allmänna stegen för att ansöka om ett ESTA online på vilken webbplats som helst:

  • Gå in på webbplatsen för ESTA-ansökan online.
  • Fyll i ansökningsformuläret med all nödvändig information, inklusive dina rese- och personuppgifter.
  • Kontrollera att alla uppgifter är korrekta innan du skickar in ansökan.
  • Betala den nödvändiga ESTA-avgiften med en godkänd betalningsmetod.
  • Få din ESTA-bekräftelse via e-post så snart som möjligt.

Det är viktigt att notera att varje webbplats kan ha lite olika instruktioner och ansökningsprocesser. Det är därför lämpligt att följa instruktionerna på den webbplats du använder för att ansöka om ditt ESTA.

Ansök om ESTA online!

Vad är syftet med ESTA-avgiften?

ESTA-avgiften, som omfattar grundavgiften och eventuella tilläggsavgifter, används för att finansiera behandlingen av ansökan om resetillstånd och den infrastruktur som är kopplad till USA:s program för viseringsundantag.

Dessa avgifter täcker också kostnaderna för att underhålla och uppdatera det elektroniska ESTA-systemet. Dessutom används ESTA-avgifterna för att finansiera säkerhets- och antiterrorismprogram som inrättats av de amerikanska myndigheterna. Ytterligare avgifter, t.ex. avgifter för behandling av nödsituationer eller avgifter för onlineassistans, tas ut beroende på vilka tjänster som resenärerna begär.

Det är viktigt att notera att ESTA-avgiften inte garanterar resetillstånd och att den inte återbetalas om ESTA-ansökan avslås. Det är därför viktigt att noggrant fylla i all information som begärs i ESTA-ansökan och att kontrollera avgifterna noggrant innan ansökan slutförs.

 

Slutsats: Varför planera för kostnaderna för ditt ESTA innan du reser till USA?

ESTA-ansökan är obligatorisk för resenärer som reser till USA inom ramen för programmet för viseringsundantag. Kostnaden för ESTA varierar beroende på flera faktorer, bland annat handläggningsavgiften och ansökningsavgiften. Det är viktigt att kontrollera om det finns ytterligare kostnader innan du betalar.

För att spara på kostnaden för ESTA är det lämpligt att ansöka i förväg, använda den officiella webbplatsen eller en rimlig tjänsteleverantörs webbplats för att ansöka och kontrollera om det finns ytterligare avgifter innan du betalar. Sammanfattningsvis rekommenderas resenärer att inkludera kostnaden för ESTA i sin resebudget för USA-resor och följa dessa tips för att spara på kostnaden för ansökan.

Har du några funderingar?

Ta reda på om din fråga redan har besvarats i listan nedan

Kostnaden för ESTA för resor till USA är 21 US-dollar. Detta är grundavgiften för varje ESTA-ansökan, oavsett om den godkänns eller inte. Behandlingsavgifter och eventuella ytterligare avgifter kan öka den totala kostnaden för ansökan. Grundavgiften kan också ändras med tiden i enlighet med den amerikanska regeringens riktlinjer.

Ja, det kan tillkomma ytterligare avgifter för ESTA, till exempel handläggningsavgifter. Vissa webbplatser erbjuder också valfria tjänster, till exempel assistans eller snabbspår, som kan medföra ytterligare kostnader. Det är viktigt att kontrollera alla avgifter innan du ansöker om ett ESTA. Du kan också välja den privata partnerwebbplats som vi rekommenderar på den här sidan.

Nej, det finns inga grupppriser för en ESTA-ansökan. Varje ansökan måste behandlas individuellt och betalas separat. Om flera medlemmar av samma familj eller grupp reser tillsammans kan de dock ansöka om ESTA samtidigt för att underlätta processen.