Formaliteter

Ansöka om ESTA som grupp och familj

Lär dig hur du ansöker om ESTA som en grupp för din familj, vilka för- och nackdelar det finns och vilket alternativ som är bäst.

Ansök om ESTA för en grupp! Läs mer på
ESTA som familj

Om du planerar att resa till USA med din familj är det viktigt att veta vad ESTA är och hur man ansöker som grupp för att undvika stress och problem under resan. ESTA, eller Electronic System for Travel Authorisation, är ett onlinesystem för att kontrollera om resenärer har rätt att resa in i USA utan visum i upp till 90 dagar. Att ansöka om ESTA som en grupp har många fördelar, bland annat sparar man tid och pengar. På den här sidan förklarar vi allt du behöver veta om att ansöka om ESTA som grupp för din familj, inklusive fördelarna med att ansöka som grupp och de steg du måste följa för att ansökan ska bli framgångsrik.

Ansök om ESTA för en grupp!

Vilka är fördelarna med att ansöka om ett grupp-EESTA?

Att ansöka om ESTA som en grupp har många fördelar för familjer som reser tillsammans. Här är de viktigaste fördelarna med att ansöka som en grupp:

  • Förenkla processen: Att ansöka som en grupp kan förenkla ESTA-ansökan. I stället för att fylla i flera enskilda blanketter för varje familjemedlem kan du fylla i en blankett för hela gruppen. Detta kan inte bara spara tid, utan också minska risken för fel eller utelämnanden i den information som lämnas.
  • Förenklad planering: Genom att ansöka som grupp kan ni också förenkla reseplaneringen. Du får en bättre överblick över resedatum för varje familjemedlem och detaljerna i din resplan. Detta kan hjälpa dig att planera resan bättre och undvika problem i sista minuten.
  • Snabbare behandling: Genom att lämna in en gruppansökan kan du få en snabbare behandling av din ESTA-ansökan. Gruppansökningar behandlas i allmänhet snabbare än enskilda ansökningar, vilket kan hjälpa dig att få ditt resetillstånd snabbare.

Sammanfattningsvis kan det vara fördelaktigt för familjer som reser tillsammans att ansöka om ESTA som en grupp, eftersom förfarandet är enklare och ansökan behandlas snabbare.

 

Hur ansöker du om ett ESTA för din familj?

Att ansöka om ESTA som grupp kan verka skrämmande, men genom att följa dessa enkla steg kan ni enkelt fylla i ESTA-gruppansökningsformuläret från den officiella webbplatsen eller en privat tjänsteleverantör på detta sätt:

  • Kontrollera om du är berättigad: Innan du ansöker som grupp ska du kontrollera att varje familjemedlem är berättigad till ESTA. Medborgare i berättigade länder kan få resetillstånd enligt ESTA om de uppfyller villkoren.
  • Samla in den information som krävs: För att fylla i ESTA-formuläret måste du samla in den information som krävs för varje familjemedlem. Detta inkluderar personlig information som fullständigt namn, födelsedatum, adress, passnummer och resehistorik.
  • Tillgång till onlineformuläret: Du kan hämta ESTA-gruppansökningsformuläret på den officiella ESTA-webbplatsen eller på en privat leverantörs webbplats. Du kan sedan välja alternativet gruppansökan.
  • Fyll i formuläret: Fyll i formuläret med de uppgifter som krävs för varje familjemedlem. Se till att du lämnar korrekt och aktuell information för varje medlem och att du har passnummer för varje resenär som följer med dig.
  • Kontrollera informationen: Innan du skickar in ansökan ska du noggrant kontrollera alla uppgifter för att se till att de är korrekta. Fel eller utelämnande av uppgifter kan leda till att ansökan avslås.
  • Betala avgiften: Varje familjemedlem måste betala avgiften för ESTA-ansökan, även om det är en gruppansökan. Avgiften kan betalas som grupp eller individuellt. ESTA-avgiften är densamma för varje familjemedlem, oavsett barnens ålder. Det finns ingen gruppavgift för ESTA.
  • Vänta på svar: När du har skickat in din gruppansökan måste du vänta på svar. De flesta ansökningar godkänns inom 72 timmar efter inlämnandet.

Ansök om ESTA för en grupp!

Grupp- eller individuell ESTA-ansökan: hur ska du välja?

Det finns för- och nackdelar med att ansöka om ESTA individuellt eller i grupp.

En individuell ansökan ger större flexibilitet, eftersom varje familjemedlem kan ansöka vid en annan tidpunkt och vara mer flexibel med sina resedatum. Det gör det också möjligt för varje familjemedlem att lämna sina egna konfidentiella uppgifter utan att de andra medlemmarna vet om det.

Detta alternativ kan dock vara mer komplicerat eftersom varje medlem måste fylla i sin egen ESTA-blankett.

Gruppförfarandet förenklas därför eftersom det bara behövs en blankett för hela gruppen. Det gör det också möjligt att bättre samordna resedatum och resvägar för varje familjemedlem. Det innebär dock en förlust av sekretess eftersom varje familjemedlems personuppgifter delas med alla gruppmedlemmar.

Valet mellan en individuell ansökan eller en gruppansökan beror på din familjs prioriteringar och behov. Om sekretess och flexibilitet är viktiga är en individuell ansökan att föredra. Om du vill förenkla ansökningsprocessen är en gruppansökan det bästa alternativet.

 

Slutsats: Hur och varför ska jag ansöka om ESTA som familj?

Att ansöka om ESTA i grupp har många fördelar, bland annat en förenklad ansökningsprocess och enklare samordning av resedatum och resvägar. Att ansöka individuellt kan visserligen ge större flexibilitet och integritet, men det kan vara mer komplicerat att genomföra.

Vi uppmanar besökare att överväga att ansöka som en grupp för sin familj genom att följa de enkla steg som vi har beskrivit i avsnittet "Hur man ansöker som en grupp". Det är viktigt att lämna korrekt och fullständig information om varje familjemedlem för att säkerställa en lyckad ansökan och en problemfri resa. Tveka inte att kontakta de berörda myndigheterna om du har några frågor eller funderingar om ansökningsprocessen.

Ansök om ESTA för en grupp!

Har du några funderingar?

Ta reda på om din fråga redan har besvarats i listan nedan

Ja, du kan inkludera utökade familjemedlemmar i din gruppansökan för ESTA. Se dock till att varje familjemedlem har ett eget giltigt pass och att informationen i ansökan är korrekt och fullständig för var och en av dem. Det är till och med möjligt att ansöka om ett grupp-EESTA för att resa till USA tillsammans med vänner eller kollegor.

Ansökningsavgiften för en gruppansökan om ESTA kan betalas online med kredit- eller betalkort. Det är viktigt att notera att varje familjemedlem måste betala en individuell ansökningsavgift, även om de ingår i samma gruppansökan. ESTA-avgiften är densamma för varje familjemedlem, oavsett ålder och antal medlemmar.

Det kan ta upp till 72 timmar att behandla en ESTA-gruppansökan, men de flesta ansökningar behandlas snabbare. Det rekommenderas att du skickar in din ansökan minst 72 timmar före ditt planerade resedatum för att få tillräckligt med tid för behandling. Det är dock möjligt att ansöka om akut ESTA-tillstånd vid behov.