Informatie

Hoeveel kosten ESTA reizen naar de VS?

Hoeveel kost de ESTA om naar de VS te reizen? Vind de antwoorden op al uw vragen met onze praktische gids.

ESTA online aanvragen! Meer lezen
ESTA prijzen

ESTA (Electronic System for Travel Authorization) is een elektronische reistoestemming waarmee onderdanen van bepaalde landen, waaronder Nederland, zonder visum naar de Verenigde Staten kunnen reizen voor een verblijf van minder dan 90 dagen. De prijs van deze autorisatie is een belangrijk element om rekening mee te houden bij de voorbereiding van uw reis naar de Verenigde Staten. Op deze pagina lichten we in detail de kosten van de ESTA, de betalingsmogelijkheden en eventuele bijkomende kosten toe.

 

Hoeveel kost ESTA?

Het ESTA (Electronic System for Travel Authorization) is een verplicht document voor reizigers die de Verenigde Staten zonder visum willen bezoeken voor een verblijf van minder dan 90 dagen. Maar hoeveel kost het ESTA om naar de VS te reizen?

De basisvergoeding voor het ESTA is $21 per persoon voor de Amerikaanse overheid, online te betalen met een creditcard. Deze vergoeding wordt vastgesteld door de Amerikaanse overheid en is hetzelfde voor alle reizigers, ongeacht leeftijd of nationaliteit. De betaling moet worden verricht bij de aanvraag van het ESTA, die ten minste 72 uur voor vertrek naar de Verenigde Staten moet plaatsvinden.

In het algemeen zijn er geen extra kosten voor het verkrijgen van het ESTA. Sommige ESTA-aanvraagsites kunnen echter hogere verwerkings- of servicekosten in rekening brengen, inclusief bijstand en gegevensverificatie.

De ESTA kan alleen met een creditcard (Visa, Mastercard, American Express of Discover) worden betaald. Nu u weet hoeveel het ESTA kost om naar de VS te reizen, hoeft u alleen nog maar online op de officiële website of die van een dienstverlener een aanvraag in te dienen en u met een gerust hart op uw reis voor te bereiden.

ESTA online aanvragen!

Zijn er kortingen of groepstarieven voor ESTA-aanvragen?

Er zijn geen kortingen of groepstarieven voor ESTA-aanvragen. Het basistarief is vast en geldt voor elke individuele aanvrager. Sommige online dienstverleners kunnen echter kortingen of promoties aanbieden voor het indienen van groepsaanvragen, maar deze aanbiedingen zijn niet gegarandeerd en kunnen per website verschillen.

Het is belangrijk op te merken dat elke aanvraag afzonderlijk moet worden ingediend en dat elke reiziger een afzonderlijke ESTA-reistoestemming moet krijgen. De informatie in elke ESTA-aanvraag is ook uniek voor elke aanvrager. Daarom worden bulkaanvragen voor ESTA niet geaccepteerd door de Amerikaanse autoriteiten.

Het is raadzaam om voorzichtig te zijn met websites die groepstarieven of aanzienlijke kortingen op ESTA-kosten aanbieden, omdat sommige daarvan frauduleus kunnen zijn en diensten van slechte kwaliteit aanbieden. Kies bij voorkeur een betrouwbare, door de Amerikaanse overheid goedgekeurde website om uw ESTA-aanvraag in te dienen.

 

Hoe kan ik besparen op de ESTA-vergoeding?

Als u geld wilt besparen op de ESTA-vergoeding, zijn hier enkele tips die u moet weten:

  • De officiële website of een dienstverlener gebruiken om ESTA aan te vragen: Er zijn verschillende websites van derden die aanbieden om u te helpen bij het invullen van uw ESTA-aanvraag en de consistentie van de ingevulde gegevens te controleren tegen een extra servicevergoeding. Als u denkt dat u deze dienst niet nodig hebt, kunt u rechtstreeks naar de officiële site gaan, wat u veel geld zal besparen.
  • Controleer op extra kosten voordat u betaalt: Sommige sites van derden brengen extra kosten in rekening voor diensten die niet verplicht zijn, zoals het versturen van sms-berichten. Het is belangrijk dat u deze extra kosten controleert voordat u betaalt, zodat u niet meer betaalt dan nodig is.

 

Hoe kan ik ESTA online aanvragen en de administratiekosten betalen?

Dit zijn de algemene stappen voor het online aanvragen van een ESTA op elke site:

  • Ga naar de ESTA online aanvraag website.
  • Vul het aanvraagformulier in met alle vereiste informatie, waaronder uw reisgegevens en persoonlijke gegevens.
  • Controleer of alle verstrekte informatie correct is voordat u de aanvraag indient.
  • Betaal de vereiste ESTA-vergoeding met een geaccepteerde betalingsmethode.
  • Ontvang uw ESTA-bevestiging zo snel mogelijk per e-mail.

Het is belangrijk op te merken dat elke site iets andere instructies en aanvraagprocedures kan hebben. Het is daarom raadzaam de instructies te volgen van de website die u gebruikt om uw ESTA aan te vragen.

ESTA online aanvragen!

Wat is het doel van de ESTA-vergoeding?

De ESTA-vergoeding, die zowel het basistarief als eventuele aanvullende vergoedingen omvat, wordt gebruikt om de verwerking van de reisvergunningaanvraag en de infrastructuur in verband met het visumvrijstellingsprogramma van de VS te financieren.

Deze vergoedingen dekken ook de kosten van het onderhoud en de actualisering van het elektronisch systeem ESTA. Daarnaast worden de ESTA-vergoedingen gebruikt om de door de Amerikaanse autoriteiten opgezette veiligheids- en antiterrorismeprogramma's te financieren. Aanvullende vergoedingen, zoals vergoedingen voor noodverwerking of online assistentie, worden in rekening gebracht op basis van de door reizigers gevraagde diensten.

Het is belangrijk op te merken dat de ESTA-vergoeding geen reisvergunning garandeert en niet wordt terugbetaald als de ESTA-aanvraag wordt geweigerd. Het is daarom van essentieel belang dat u alle in de ESTA-aanvraag gevraagde informatie zorgvuldig invult en de vergoedingen zorgvuldig controleert voordat u de aanvraag afrondt.

 

Conclusie: Waarom de kosten van uw ESTA plannen vóór een reis naar de VS?

De ESTA-aanvraag is verplicht voor reizigers naar de Verenigde Staten in het kader van het Visa Waiver Program. De kosten van het ESTA variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de verwerkingskosten en de aanvraagkosten. Het is belangrijk te controleren of er extra kosten zijn voordat u betaalt.

Om op de kosten van het ESTA te besparen, is het raadzaam vooraf een aanvraag in te dienen, de officiële website of de website van een redelijke dienstverlener te gebruiken om een aanvraag in te dienen en te controleren of er extra kosten zijn voordat u betaalt. Kortom, reizigers wordt aangeraden de kosten van het ESTA in hun reisbudget voor de VS op te nemen en deze tips te volgen om op de kosten van hun aanvraag te besparen.

Hebt u twijfels?

Kijk of uw vraag al beantwoord is in de onderstaande lijst

De kosten van het ESTA voor reizen naar de VS bedragen US$21. Dit is het basistarief voor elke ESTA-aanvraag, ongeacht of deze is goedgekeurd of niet. Verwerkingskosten en eventuele extra kosten kunnen de totale kosten van de aanvraag verhogen. Het basistarief kan ook in de loop der tijd veranderen volgens de richtlijnen van de Amerikaanse regering.

Ja, er kunnen extra kosten zijn voor het ESTA, zoals verwerkingskosten. Sommige websites bieden ook optionele diensten aan, zoals assistentie of fast-track diensten, waarvoor extra kosten kunnen gelden. Het is belangrijk dat u alle kosten controleert voordat u een ESTA aanvraagt. U kunt ook kiezen voor de particuliere partnersite die wij op deze pagina aanbevelen.

Nee, er zijn geen groepstarieven voor een ESTA-aanvraag. Elke aanvraag moet afzonderlijk worden verwerkt en afzonderlijk worden betaald. Als verschillende leden van hetzelfde gezin of dezelfde groep echter samen reizen, kunnen zij tegelijkertijd een ESTA-aanvraag indienen om het proces te vergemakkelijken.