Vragen

ESTA geweigerd: wat nu?

Hulp nodig bij een geweigerd ESTA? Raadpleeg onze gids om erachter te komen waarom en hoe u fouten kunt vermijden.

ESTA online aanvragen! Meer lezen
ESTA geweigerd

Als u van plan bent naar de Verenigde Staten te reizen, heeft u waarschijnlijk al gehoord van ESTA, het Electronic System for Travel Authorization. Met dit systeem kunnen burgers van bepaalde landen, waaronder Nederland, de Verenigde Staten binnenkomen voor een toeristische of zakenreis van minder dan 90 dagen zonder dat zij een visum nodig hebben. Het kan echter gebeuren dat uw ESTA-aanvraag wordt geweigerd. Op deze pagina leggen we uit waarom dit kan gebeuren en wat u moet doen om met deze situatie om te gaan.

 

Veel voorkomende redenen voor weigering van ESTA :

Als u een ESTA-aanvraag hebt ingediend om naar de Verenigde Staten te reizen en een antwoord hebt ontvangen waarin staat dat uw aanvraag is afgewezen, kan dit een bron van stress en verwarring zijn. Er zijn verschillende redenen waarom een ESTA-aanvraag kan worden geweigerd, maar gelukkig zijn er voor elke situatie mogelijke oplossingen.

 • Fouten in de aanvraag: Een van de belangrijkste redenen voor weigering van het ESTA zijn fouten of onvolledige informatie in de aanvraag. Het is belangrijk alle ingevoerde informatie, waaronder namen, geboortedata en paspoortnummers zorgvuldig te controleren om weigering te voorkomen.
 • Crimineel of gezondheidsverleden: Een van de vereisten voor toelating tot de Verenigde Staten is dat u geen crimineel of gezondheidsverleden heeft dat een bedreiging kan vormen voor de openbare veiligheid. Als u bent veroordeeld voor een misdrijf of aan een besmettelijke ziekte lijdt, kan dit ertoe leiden dat uw ESTA-aanvraag wordt geweigerd.
 • Verblijfsduur of reisdoel: Het ESTA is bedoeld voor toeristische, zakelijke of transitreizen, met een maximaal verblijf van 90 dagen. Als u van plan bent langer te blijven of als de reden voor uw reis niet in deze categorieën past, kan uw ESTA-aanvraag worden geweigerd.
 • Banden met risicolanden: Als u landen hebt bezocht die een veiligheidsrisico vormen voor de Verenigde Staten, kan uw ESTA-aanvraag worden geweigerd. Risicolanden zijn over het algemeen landen waar recent terroristische activiteiten of gewapende conflicten hebben plaatsgevonden.

 

Wat te doen als de ESTA wordt geweigerd?

Als uw ESTA-aanvraag is afgewezen, geen paniek. Er zijn verschillende mogelijkheden om de situatie te verhelpen. Dit is wat u kunt doen:

 • Controleer de verstrekte informatie: Als de weigering te wijten is aan fouten of onvolledige informatie, kunt u een nieuwe aanvraag indienen met de juiste informatie. Het is inderdaad mogelijk dat u een eenvoudige fout hebt gemaakt bij het invullen van uw aanvraagformulier, waardoor de ESTA-regels niet zijn nageleefd.
 • Een bezoekersvisum aanvragen: Als u daarvoor in aanmerking komt, kunt u een bezoekersvisum aanvragen bij de Amerikaanse ambassade of het consulaat in uw land. Hiermee kunt u naar de VS reizen voor dezelfde doeleinden als met het ESTA. De traditionele visumaanvraagprocedure duurt echter over het algemeen langer dan de ESTA-procedure en vereist mogelijk een reis en de betaling van hogere kosten.
 • In beroep gaan tegen de beslissing: Als u van mening bent dat de afwijzing van uw aanvraag niet gerechtvaardigd is, kunt u in beroep gaan bij de US Customs and Border Protection (CBP). Dit is echter geen garantie dat u succes zult hebben, omdat u eerst de reden voor de weigering moet begrijpen en moet bewijzen dat het een vergissing was.

Kortom, het is belangrijk om de veel voorkomende redenen voor ESTA-weigering te begrijpen om fouten of omissies bij het indienen van uw aanvraag te voorkomen. Als uw aanvraag wordt geweigerd, raak dan niet in paniek, want er zijn mogelijkheden om de situatie te verhelpen.

 

Welk advies moet ik opvolgen om te voorkomen dat mijn ESTA wordt geweigerd?

Als u van plan bent naar de Verenigde Staten te reizen, is het belangrijk uw ESTA-aanvraag correct in te vullen om weigering te voorkomen. Hier volgen enkele tips om veelgemaakte fouten en de meest voorkomende redenen voor weigering te voorkomen:

 • Controleer de informatie zorgvuldig voordat u uw aanvraag indient: Wanneer u uw ESTA-aanvraag invult, moet u alle informatie zorgvuldig controleren voordat u deze indient. Hieronder vallen uw persoonlijke gegevens, uw paspoort, uw reisroute en uw antwoorden op de aanvraagvragen. Eventuele fouten of inconsistenties in de informatie kunnen leiden tot een weigering.
 • Wees eerlijk en transparant: De Amerikaanse autoriteiten controleren de informatie in de ESTA-aanvraag zorgvuldig. Wees eerlijk en transparant in uw antwoorden op de vragen in de aanvraag. Als u onjuiste of misleidende informatie verstrekt, kan dit leiden tot een weigering. Het is daarom raadzaam de vragen op het aanvraagformulier zo eerlijk mogelijk te beantwoorden.
 • Bereid uw informatie vooraf voor: Voordat u uw ESTA-aanvraag invult, moet u ervoor zorgen dat u alle benodigde informatie bij de hand hebt, waaronder uw paspoort, vluchtgegevens en adressen in de VS. Zo kunt u de aanvraag nauwkeurig invullen en fouten vermijden.
 • Veel voorkomende fouten vermijden: Veel voorkomende fouten in de ESTA-aanvraag zijn typefouten, datumfouten en onvolledige informatie. Controleer alle informatie zorgvuldig voordat u uw aanvraag indient.
 • Kies een kwaliteitssite: Door een kwaliteitsdienstverlener te kiezen om uw ESTA aan te vragen, beperkt u het risico op fouten die ertoe kunnen leiden dat uw vergunning wordt geweigerd. Wij bevelen de diensten aan van een particuliere dienstverlener die wij voor u hebben geselecteerd.

Door deze eenvoudige tips te volgen, kunt u uw kansen op succes met uw ESTA-aanvraag vergroten en afwijzingen voorkomen. Als u vragen of zorgen hebt over uw ESTA-aanvraag, aarzel dan niet om contact op te nemen met de officiële website van de Amerikaanse overheid of de relevante autoriteiten voor hulp.

 

Waar moet ik ESTA aanvragen om afwijzing te voorkomen?

Bij het aanvragen van een ESTA-toestemming om naar de Verenigde Staten te reizen, is het belangrijk om een aanvraag in te dienen op de officiële website of op betrouwbare websites.

Het is inderdaad mogelijk gebruik te maken van particuliere dienstverleners die online hulp bieden bij het invullen van de ESTA-aanvraag en de verstrekte informatie controleren om fouten te voorkomen. Deze dienstverleners kunnen een grote hulp zijn voor mensen die niet vertrouwd zijn met de administratieve formaliteiten of die specifieke vragen hebben.

Deze aanbieders kunnen ook bijstand verlenen in geval van een ESTA-weigering, door te helpen de reden voor de weigering vast te stellen en zo mogelijk alternatieve oplossingen aan te bieden. Vaak bieden zij ook hulp bij het invullen van het formulier.

U kunt met name gebruik maken van de dienstverlener die wij op onze site hebben geselecteerd en die u een eenvoudig formulier aanbiedt, hulp bij het invullen en de mogelijkheid om uw antwoorden te controleren voordat de aanvraag wordt gevalideerd, om een fout die tot een weigering zou kunnen leiden te voorkomen.

ESTA online aanvragen!

Hebt u twijfels?

Kijk of uw vraag al beantwoord is in de onderstaande lijst

Er zijn verschillende redenen waarom uw ESTA kan worden geweigerd, zoals een strafblad, een besmettelijke ziekte of een fout bij het invoeren van uw persoonlijke gegevens. Het is belangrijk om de toelatingsvoorwaarden zorgvuldig te lezen voordat u uw aanvraag indient en de verstrekte informatie grondig te controleren. Als u wordt geweigerd, zal de Amerikaanse overheid u de reden voor de weigering niet vertellen en zult u zelf moeten bedenken waarom.

Ja, het is mogelijk om na een weigering opnieuw een ESTA aan te vragen. Het is echter belangrijk om de redenen voor de vorige weigering te begrijpen en deze te corrigeren om een nieuwe afwijzing te voorkomen. Het wordt ook aanbevolen dat u een particuliere dienstverlener inschakelt om u te helpen met uw aanvraag. Als u echter niet in aanmerking komt voor ESTA, moet u in sommige gevallen een visum aanvragen en kunt u niet opnieuw een ESTA aanvragen.

Er zijn een aantal particuliere ESTA-aanbieders die online hulp bieden en de verstrekte informatie zorgvuldig verifiëren. Deze omvatten ESTA-Registration.fr, iVisa.com en France-esta.fr. Het kan raadzaam zijn om een van deze dienstverleners te gebruiken om fouten bij het invoeren van uw informatie te voorkomen en zo het risico op weigering van uw aanvraag te verkleinen.