Formulier: ESTA aanvragen voor de VS

Vind alle informatie en nuttige tips over de ESTA-toeristenvisumaanvraag voor de VS en de te volgen procedure voor deze administratieve formaliteit en het bijbehorende online formulier.

ESTA online aanvragen!

Snel uw ESTA voor de VS aanvragen

Ontdek onze gidsen en praktische adviezen voor het verkrijgen van uw elektronische ESTA-reistoestemming voor reizen naar de Verenigde Staten.

Het ESTA-systeem Ontdek wat het ESTA-systeem is en hoe u deze visumvrijstelling voor de VS kunt gebruiken.
Paspoort en ESTA Een paspoort is essentieel voor reizen naar de VS en het verkrijgen van een ESTA. Lees meer over de voorwaarden en kenmerken ervan.
ESTA aangesloten landen Test of u in aanmerking komt voor de ESTA visumvrijstelling voor de VS door de geaccepteerde nationaliteiten te ontdekken.
Gedetailleerde procedure Ontdek de details van de 100% online ESTA-aanvraagprocedure en de gids voor het in te vullen formulier.
Geldigheid van de ESTA De ESTA-autorisatie is twee jaar geldig. Ontdek onder welke voorwaarden en voor welke reizen.
Wat is de duur van een ESTA? Ontdek hoe lang het duurt om een ESTA-autorisatie te verkrijgen, dringende aanvragen en ons advies over hoe u tijdig een aanvraag kunt indienen.
Vraag uw ESTA nu online aan

Met online dienstverleners kunt u in een paar minuten online uw ESTA aanvragen met een Nederlands formulier en hulp bij moeilijkheden. Vervolgens ontvangt u uw autorisatie binnen maximaal 72 uur.

ESTA online aanvragen! Meer lezen

Alle reizigers die de VS willen bezoeken zijn niet langer verplicht een visum aan te vragen en kunnen onder bepaalde voorwaarden een ESTA toeristenvisum of elektronisch transitvisum aanvragen. In deze rubriek vindt u alles wat u moet weten over deze vereenvoudigde procedure voor het verkrijgen van het recht om in de Verenigde Staten te verblijven, evenals vele nuttige tips om u te helpen dit document snel en gemakkelijk te verkrijgen, rechtstreeks online.

ESTA VS formulier: Online aanvragen

 • Definitie: ESTA (Electronic System for Travel Authorization) is een elektronische reistoestemming die vereist is voor onderdanen van bepaalde landen, waaronder Nederland, die naar de Verenigde Staten willen reizen voor een verblijf van maximaal 90 dagen, zonder visum, voor toerisme of zaken.
 • Voorwaarden: Je kunt ESTA aanvragen als je staatsburger bent van een Visa Waiver Program land, een geldig elektronisch paspoort hebt en van plan bent om per vliegtuig of per boot naar de Verenigde Staten te reizen.
 • Procedure (particuliere site): Je kunt ESTA online aanvragen via de officiële website van de Amerikaanse overheid of een particuliere dienstverlener. Vul het formulier in het Nederlands in met je persoonlijke, reis- en paspoortgegevens. Betaal de kosten met een creditcard.
 • Kosten: De prijs van de ESTA-aanvraag is een niet-restitueerbaar overheidstarief van $21 per persoon, zelfs in geval van weigering, plus servicekosten.
 • Doorlooptijd: Het duurt over het algemeen 72 uur om een ESTA antwoord te ontvangen, maar het kan soms langer duren. We raden je aan om de aanvraag enkele weken voor je vertrek naar de Verenigde Staten in te dienen.

Wat is het ESTA formulier voor reizen naar de VS?

Een paar jaar geleden was het organiseren van een toeristische reis naar de VS een uitdaging omdat de administratieve procedures voor het verkrijgen van een visum zo ingewikkeld en vervelend waren. Vandaag heeft de Amerikaanse regering een vereenvoudigde procedure ingevoerd voor toeristische reizen naar de VS met het visumvrijstellingsprogramma ESTA. ESTA staat eigenlijk voor Electronic Travel Authorisation in het Nederlands. Het doel van deze nieuwe procedure is zowel de aanvraagprocedure voor toeristen als de verwerking van deze aanvragen door de Amerikaanse immigratieautoriteiten te vereenvoudigen.

In tegenstelling tot traditionele visumaanvragen wordt een ESTA-aanvraag rechtstreeks online ingediend door het invullen en valideren van een eenvoudig formulier. Het is niet nodig om naar een administratie te gaan of een dossier met verschillende bewijsstukken samen te stellen, want alles gebeurt elektronisch, zoals we hieronder in detail zullen uitleggen. 

Maar let op! De ESTA-reistoestemming heeft alleen betrekking op een verblijf in de VS met het oog op toerisme, het bezoeken van een vriend of familie. Voor andere reisredenen, zoals werken of studeren in de VS, is een reguliere visumaanvraag nodig. Verderop in dit artikel zullen we zien dat ook aan andere voorwaarden moet worden voldaan om van deze ESTA-reistoestemming te kunnen profiteren.

Tot slot, in vergelijking met het klassieke visum kunt u met de ESTA-autorisatie gemakkelijker, op een moderne manier en vooral heel snel een reis naar de Verenigde Staten organiseren, aangezien het antwoord op uw aanvraag binnen maximaal 72 uur per e-mail naar u wordt gestuurd.

 

Wat zijn de vereisten voor een online ESTA-aanvraag?

Zoals we zojuist hebben gezien, kunt u met een ESTA-autorisatie naar de VS reizen zonder een visum aan te hoeven vragen als u het land of een familielid wilt bezoeken. We hebben hierboven echter ook vermeld dat om van dit visumvrijstellingsprogramma te kunnen profiteren, aan bepaalde voorwaarden moet worden voldaan. Laten we deze voorwaarden eens doornemen. 

Ten eerste werkt het ESTA, zoals hierboven uitgelegd, alleen voor bepaalde soorten reizen naar de VS en worden niet alle redenen voor een verblijf in dit land geaccepteerd. U kunt deze elektronische toestemming dus gebruiken voor een toeristische reis of om een familielid of vriend te bezoeken.  Het ESTA wordt ook geaccepteerd voor zakenreizen, mits u alleen afhankelijk bent van een in uw land gevestigde onderneming. Als u in dienst wilt treden van een Amerikaans bedrijf, zelfs voor een eenvoudige stage, kunt u niet met een ESTA naar de Verenigde Staten reizen en zult u een specifiek visum moeten aanvragen om in dat land te mogen werken. Hetzelfde geldt als je in de Verenigde Staten wilt studeren, want ook dan is er een specifiek visum waarmee je je droom kunt verwezenlijken.

Naast de reden van de reis moet u weten dat ESTA-vergunningen alleen betrekking hebben op verblijven in de Verenigde Staten die niet langer dan 90 dagen duren. Na deze periode hebt u een visum nodig. In ieder geval kunt u niet naar de VS reizen als u van plan bent langer dan drie maanden te blijven, ook al bent u van plan na de periode van 90 dagen een visum aan te vragen.

Een van de belangrijkste voorwaarden om gebruik te kunnen maken van de vereenvoudigde ESTA-reistoestemming is dat u inwoner moet zijn van een van de landen die aan deze regeling deelnemen. Bij de invoering van deze nieuwe procedure hebben de Verenigde Staten namelijk een specifieke overeenkomst gesloten met bepaalde landen, waaronder Nederland. U kunt uiteraard de volledige lijst van landen die deelnemen aan het ESTA-systeem raadplegen op deze site of op de officiële site van de Amerikaanse regering. U moet een permanente inwoner zijn van een van de betrokken landen, zoals Nederland, en een paspoort van dat land hebben om van deze visumvrijstelling te kunnen profiteren.

Ten slotte moet u ook een geldig biometrisch of elektronisch paspoort hebben als u het ESTA-systeem wilt gebruiken om naar de VS te reizen. Uw paspoortnummer wordt elektronisch gekoppeld aan uw reistoestemming, dus u moet het meenemen wanneer u online een aanvraag indient.

Natuurlijk zijn dit alleen de voorwaarden voor toegang tot het online ESTA-aanvraagformulier. Dit betekent dat zelfs als u aan deze voorwaarden voldoet, het niet zeker is dat u een gunstig antwoord op uw aanvraag krijgt. De beslissing om uw aanvraag voor een verblijfsvergunning al dan niet te aanvaarden ligt bij de autoriteiten die belast zijn met de behandeling van deze aanvragen en dus bij de Amerikaanse immigratiedienst, en de aanvaarding of weigering van uw ESTA zal grotendeels afhangen van de antwoorden die u in het online formulier geeft.

 

Hoe werkt de online ESTA-aanvraagprocedure?

Zoals u ongetwijfeld hebt begrepen, verloopt de ESTA-aanvraagprocedure voor de Verenigde Staten direct online en zonder dat u naar een administratie hoeft te gaan, zoals vaak het geval is bij visumaanvragen. U hoeft ook geen bewijsstukken te overleggen, maar neemt gewoon uw paspoort mee wanneer u de vragenlijst opvraagt.

Via de officiële website of die van onze partner hebt u toegang tot een online ESTA-aanvraagformulier dat volledig in het Nederlands is opgesteld, wat het begrijpen van de gestelde vragen sterk zal vereenvoudigen.

Het invullen van het formulier is relatief snel en eenvoudig en duurt hooguit een paar minuten. Het eerste deel betreft uw identiteit en persoonlijke situatie. U wordt met name gevraagd uw volledige naam, geboortedatum, adres en beroeps- of burgerlijke staat in te vullen. U moet ook een geldig e-mailadres opgeven (dit is het adres waarnaar het antwoord op uw aanvraag zal worden gestuurd) en uw e-paspoortnummer of biometrisch paspoortnummer (waarvan de geldigheid zowel de aanvraag als de reis moet dekken).

Het tweede deel van het formulier bestaat uit een reeks vragen over uw eerdere reizen, uw gezondheid en uw rechtspositie. Uw antwoorden op deze vragen worden hier gebruikt om uw algemene profiel te beoordelen en na te gaan of u voldoet aan de Amerikaanse wetgeving en aan de criteria voor toegang tot de VS.

Zodra het formulier volledig is ingevuld en u erop heeft gelet dat u elke vraag eerlijk en transparant beantwoordt, krijgt u de gelegenheid om al uw antwoorden te controleren alvorens deze definitief te valideren. Hiervoor wordt u gevraagd de aanvraagkosten te betalen, die zowel de door de Amerikaanse overheid in rekening gebrachte kosten als de servicekosten (indien u gebruik maakt van een particuliere dienstverlener) omvatten. Ook deze betaling gebeurt enkel online met uw kredietkaart of een elektronische portemonnee zoals Paypal of andere.

U hoeft dan niets meer te doen aan uw kant aangezien alles automatisch gebeurt. U krijgt inderdaad binnen maximaal 72 uur een duidelijk en definitief antwoord per e-mail, rechtstreeks naar het adres dat u in de vragenlijst hebt opgegeven, hoewel dit antwoord meestal al veel eerder wordt verkregen. In de e-mail wordt u dan meegedeeld of uw ESTA is aanvaard of geweigerd. 

Er zij ook op gewezen dat als u met uw gezin reist, het mogelijk is een ESTA-machtiging voor uw hele gezin in één keer aan te vragen. Vergeet niet dat zelfs kinderen onder de 18 jaar, ongeacht hun leeftijd, een autorisatie nodig hebben om de Verenigde Staten binnen te komen.

 

Hoe vul ik het ESTA aanvraagformulier voor de VS in?

Deel 1: Vul je persoonlijke gegevens in:

 • Volledige naam
 • Geboortedatum
 • Geslacht
 • Nationaliteit
 • Paspoortnummer
 • Land dat het paspoort uitgeeft
 • Postadres
 • Telefoonnummer
 • E-mailadres
 • Gezinssituatie
 • Informatie over ouders
 • Opleidingsniveau
 • Professionele situatie
 • Informatie over eerdere verblijven in de Verenigde Staten

 

Deel 2: Vul de informatie over je reis in:

 • Data van je verblijf in de Verenigde Staten
 • Adres van je eerste overnachting in de Verenigde Staten
 • Informatie over de lucht- of zeevervoerder

 

Deel 3: Beantwoord de veiligheidsvragen:

 • Ben je ooit veroordeeld voor een misdrijf?
 • Ben je de Verenigde Staten uitgezet of is je de toegang tot de Verenigde Staten geweigerd?
 • Ben je sinds 2011 naar bepaalde landen gereisd of heb je er verbleven?
 • Heb je een overdraagbare ziekte?

Controleer je antwoorden en verzend het ESTA formulier.

 

Moet ik het ESTA USA aanvraagformulier op de officiële website invullen?

Nee, het is niet verplicht om het ESTA aanvraagformulier op de officiële website van de Amerikaanse overheid in te vullen.

Er zijn particuliere websites die een formulier in het Nederlands aanbieden en hulpdiensten die je door het proces heen helpen.

Waarom een particuliere website gebruiken?

 • Formulier in het Nederlands: Privé websites bieden een vertaling van het ESTA formulier in het Nederlands, wat het makkelijker maakt om de vragen te begrijpen en de informatie in te vullen.
 • Assistentie: Als je vragen of problemen hebt, kun je contact opnemen met de klantenservice van de site voor hulp.
 • Gebruiksvriendelijkere interface: Particuliere sites kunnen een modernere en gebruiksvriendelijkere interface bieden dan de officiële site.

Het is echter belangrijk om een betrouwbare aanbieder te kiezen.

 

Hoe kan ik een ESTA aanvragen of gebruiken voor reizen naar de VS?

Zodra u de online ESTA-aanvraagprocedure hebt voltooid en een positief antwoord op uw aanvraag hebt ontvangen, hoeft u tijdens uw reis naar de VS geen ander document dan uw paspoort te overleggen.

In feite is een ESTA-machtiging een soort gedematerialiseerd visum, dat in feite een reistoestemming is die elektronisch aan uw paspoort is gehecht. Dus wanneer het personeel dat uw vlucht op de luchthaven begeleidt of de douanebeambten in de VS uw paspoort scannen, zien ze op hun scherm uw verblijfsvergunning met de geldigheidsdata en het verkrijgen ervan. Dit vereenvoudigt natuurlijk het administratieve aspect van uw reis, omdat u zich geen zorgen hoeft te maken over het meenemen van nog een belangrijk document.

Aan uw kant is deze ESTA-machtiging volledig onzichtbaar. In tegenstelling tot visa, die vroeger op een van de pagina's van het paspoort werden aangebracht, verschijnt de ESTA nergens zichtbaar en hebben alleen de apparaten van agenten die bevoegd zijn om deze paspoorten te lezen, er toegang toe.

Hoewel het niet nodig is dit document tijdens uw reis voor te leggen, kan het nuttig zijn het in de vorm van een papieren document te bewaren. Zo kunt u zichzelf beschermen in geval van een probleem en weet u te allen tijde de geldigheidsduur van uw ESTA en de vervaldatum ervan. Dit document bevat ook uw dossiernummer, dat nuttig kan zijn als u bepaalde op uw ESTA toegestane informatie wilt wijzigen of de status ervan online wilt raadplegen.