Informatie

Hoe lang duurt het om ESTA te verkrijgen?

Mis uw reis naar de VS niet vanwege ESTA en lees in ons artikel hoe lang het duurt om uw reistoestemming te krijgen.

ESTA online aanvragen! Meer lezen
Duur van ESTA-aanvraag

Het ESTA is een essentieel document voor reizigers die de Verenigde Staten willen bezoeken. Deze reistoestemming wordt online verkregen en is sinds januari 2009 verplicht. Het is echter belangrijk om te weten hoe lang voor uw reis u het ESTA moet aanvragen om stress of onvoorziene omstandigheden te voorkomen. Op deze pagina leggen we uit hoe lang het duurt om het ESTA te verkrijgen, evenals de verschillende stappen die u moet volgen om de aanvraag in te dienen.

ESTA online aanvragen!

Wat is de termijn voor het verkrijgen van het ESTA?

Het ESTA is een verplicht document voor reizigers die voor minder dan 90 dagen door de lucht of over zee naar de Verenigde Staten reizen. Het is belangrijk om te weten hoe lang het duurt om het ESTA te verkrijgen, zodat u genoeg tijd hebt om het voor vertrek aan te vragen.

 • Standaard verwerkingstijd: De standaard verwerkingstijd voor een ESTA-aanvraag is gewoonlijk 72 uur (3 werkdagen). Daarom wordt aanbevolen een ESTA ten minste 72 uur voor vertrek naar de VS aan te vragen, zodat er voldoende tijd is om de aanvraag te verwerken.
 • Versnelde verwerkingstijd: Het is mogelijk om een sneller antwoord te krijgen door te kiezen voor de versnelde verwerkingstijd. Met deze dienst wordt de verwerkingstijd verkort tot 24 uur (1 werkdag). Het is echter belangrijk op te merken dat voor deze dienst extra kosten in rekening worden gebracht.
 • Dringende verwerkingstijd : In bepaalde uitzonderlijke gevallen is het mogelijk een spoedbehandeling van de ESTA-aanvraag aan te vragen. Deze dienst is voorbehouden voor noodsituaties zoals gezondheidsproblemen of onvoorziene omstandigheden. De tijd die nodig is voor spoedverwerking kan variëren van enkele uren tot enkele dagen, afhankelijk van de situatie. Het is belangrijk dat u contact opneemt met de klantenservice om meer te weten te komen over deze dienst.

Het is belangrijk op te merken dat zelfs met de versnelde of dringende behandelingstijd, het raadzaam is uw ESTA zo snel mogelijk aan te vragen om ervoor te zorgen dat alles in orde is voor vertrek.

ESTA online aanvragen!

Hoe schat u de tijd die nodig is om het ESTA te verkrijgen?

Om ervoor te zorgen dat u uw ESTA op tijd ontvangt, is het essentieel te weten hoe lang het duurt om het ESTA te verkrijgen. De tijd die nodig is om het ESTA te verkrijgen, kan echter van verschillende factoren afhangen.

De tijd die nodig is om het ESTA te verkrijgen hangt voornamelijk af van hoe snel de Amerikaanse autoriteiten uw aanvraag behandelen. Er zijn echter een aantal factoren die deze tijd kunnen beïnvloeden, waaronder

 • Het aantal aanvragen dat wordt behandeld: tijdens drukke toeristische periodes kan de tijd die nodig is langer zijn, hoewel dit niet wordt vermeld op de site waar u uw procedure uitvoert.
 • De kwaliteit van de verstrekte informatie: ontbrekende of onjuiste informatie kan de verwerking van uw aanvraag vertragen;
 • Aanbieder-specifieke verwerkingstijden: Sommige online dienstverleners bieden tegen betaling versnelde verwerkingstijden.

Om te weten te komen hoeveel tijd het naar schatting zal kosten om uw ESTA te verkrijgen, is het raadzaam de hierboven vermelde standaard, versnelde en spoedeisende behandelingstijden te raadplegen. U kunt ook de door de Amerikaanse regering verstrekte informatie over de gemiddelde verwerkingstijd van ESTA-aanvragen raadplegen.

Daarnaast is het belangrijk rekening te houden met de tijd die nodig is om de ESTA-aanvraagformaliteiten te voltooien, zoals het invoeren van persoonlijke informatie en het betalen van de vergoeding. Het verdient aanbeveling voldoende tijd uit te trekken om alle gevraagde informatie nauwkeurig in te vullen en de verstrekte gegevens te controleren voordat u de aanvraag indient.

 

Hoe vraagt u ESTA op tijd aan?

Uw ESTA op tijd verkrijgen voor uw reis hangt grotendeels af van hoe u de aanvraag indient en hoeveel voorbereiding u treft. Hier zijn enkele tips om u te helpen uw ESTA op tijd voor uw reis te krijgen.

Om uw ESTA-aanvraag voor te bereiden, hebt u uw paspoort, reisdata en informatie over uw werk en accommodatie in de VS nodig. Zorg ervoor dat alle informatie die u verstrekt nauwkeurig en actueel is. Het is echter belangrijk op te merken dat het invullen van ESTA-formulieren vervelend kan zijn en dat er fouten kunnen worden gemaakt. Het wordt daarom aanbevolen dat u een website van derden met hulp gebruikt om uw ESTA-aanvraag in te vullen.

Als u de verwerking van uw ESTA-aanvraag wilt versnellen, is het raadzaam het online aanvraagformulier te gebruiken dat beschikbaar is op de officiële website of een reactieve dienstverlener. U kunt ook een extra vergoeding betalen voor een versnelde of dringende verwerking van uw aanvraag. Het is belangrijk op te merken dat dit niet garandeert dat uw ESTA wordt toegekend, maar het kan de verwerkingstijd verkorten.

Als uw ESTA-aanvraag wordt geweigerd of vertraagd, is het belangrijk niet in paniek te raken. U kunt een nieuwe ESTA-aanvraag indienen als de reden voor de weigering is gecorrigeerd. Als u uw ESTA niet op tijd voor uw reis kunt verkrijgen, moet u wellicht uw reisplannen annuleren of wijzigen.

Kortom, het is belangrijk te weten hoe lang het duurt om uw ESTA te verkrijgen om verwarring en frustratie vóór uw reis naar de VS te voorkomen. Door uw aanvraag zorgvuldig voor te bereiden en tips te gebruiken om het proces te versnellen, kunt u uw ESTA op tijd voor uw reis krijgen.

ESTA online aanvragen!

Fouten die de tijd voor het verkrijgen van het ESTA kunnen verlengen:

Het is belangrijk dat u uw ESTA-aanvraag correct en volledig invult om vertragingen in de aanvraagprocedure te voorkomen. Hier zijn enkele veelgemaakte fouten die u moet vermijden:

 • Typefouten: Een type- of invoerfout in de persoonlijke informatie kan leiden tot een weigering of vertraging in de verwerking van de aanvraag.
 • Datumfouten: Het is belangrijk te controleren of de data van reis en verblijf in de VS correct zijn. Een fout in de datum kan ertoe leiden dat de aanvraag wordt afgewezen.
 • Onvolledige informatie: alle vragen moeten volledig en nauwkeurig worden ingevuld. Ontbrekende informatie kan ertoe leiden dat de aanvraag wordt geweigerd.
 • Strafblad: Als u een strafblad hebt, moet u dat in uw ESTA-aanvraag aangeven. Dit kan echter leiden tot een grondiger onderzoek van uw aanvraag, dat langer kan duren.
 • Betalingsproblemen: Het is belangrijk dat de betaling voor de ESTA-aanvraag correct en op tijd wordt verricht. Elke vertraging in de betaling kan leiden tot een vertraging in de verwerking van de aanvraag.

Door deze veelgemaakte fouten te vermijden, kunt u de verwerking van uw ESTA-aanvraag versnellen en uw Amerikaanse reistoestemming op tijd verkrijgen.

Kortom, het tijdig verkrijgen van uw ESTA is van cruciaal belang om stress en ongemak tijdens uw reis naar de Verenigde Staten te voorkomen. Het is belangrijk dat u zich bewust bent van de verschillende verwerkingstijden en de factoren die van invloed kunnen zijn op de tijd die nodig is om het te verkrijgen.

Door uw ESTA-aanvraag zorgvuldig voor te bereiden en veelgemaakte fouten te vermijden, kunt u het risico dat het ESTA wordt vertraagd of geweigerd tot een minimum beperken. Als tijd van belang is, zijn er ook opties voor versnelde of spoedbehandeling beschikbaar. Om uw kansen om uw ESTA op tijd te verkrijgen zo groot mogelijk te maken, is het ten slotte raadzaam de officiële website of een serieuze dienstverlener te gebruiken om uw ESTA aan te vragen. Als u dit advies opvolgt, kunt u zonder zorgen uw ESTA verkrijgen en genieten van uw reis naar de Verenigde Staten.

Hebt u twijfels?

Kijk of uw vraag al beantwoord is in de onderstaande lijst

De standaardtermijn voor het verkrijgen van het ESTA is gewoonlijk 72 uur of 3 werkdagen. Het wordt echter aanbevolen het ESTA ten minste 72 uur voor vertrek naar de Verenigde Staten aan te vragen om mogelijke vertraging te voorkomen.

Het is mogelijk om de verwerking van uw ESTA-aanvraag te versnellen door te kiezen voor de optie spoedverwerking of spoedverwerking wanneer u een aanvraag indient via een dienstverlener. Dit brengt echter extra kosten met zich mee. Het is ook belangrijk ervoor te zorgen dat alle informatie in de aanvraag correct en volledig is om afwijzing of vertraging te voorkomen.

In het geval van een ESTA-vertraging of weigering wordt u aangeraden onmiddellijk contact op te nemen met de Amerikaanse consulaire autoriteiten om informatie te verkrijgen over de reden van de vertraging of weigering. Het is ook mogelijk om met de juiste informatie opnieuw een ESTA aan te vragen of zo nodig een passend reisvisum te verkrijgen.