Informatie

Welke informatie moet worden ingevuld voor de ESTA-contactpersoon?

Heeft u een contactpersoon in de VS nodig voor uw ESTA-aanvraag? Leer hoe u de juiste contactgegevens gebruikt.

ESTA online aanvragen! Meer lezen
ESTA contactpersoon

ESTA (Electronic System for Travel Authorization) is een elektronisch systeem dat door de Amerikaanse overheid is opgezet om visumvrij reizen naar het land te vergemakkelijken. Het is verplicht voor onderdanen van landen met een Visa Waiver Program die voor toerisme of zaken naar de Verenigde Staten willen reizen voor maximaal 90 dagen. Het ESTA is van groot belang bij reizen naar de Verenigde Staten, omdat het bepaalt of de reiziger in aanmerking komt om de VS binnen te komen. Het stelt de Amerikaanse autoriteiten in staat achtergrondcontroles uit te voeren op reizigers vóór hun aankomst, waardoor de grensbeveiliging wordt verbeterd.

In de ESTA-aanvraagprocedure zijn de contactgegevens van de persoon in de VS een van de cruciale onderdelen die moeten worden ingevuld. Deze gegevens zijn essentieel om een link te leggen tussen de reiziger en een persoon of organisatie op Amerikaans grondgebied in geval van hulp of contact tijdens het verblijf.

Om u te helpen de ESTA-contactgegevens correct in te vullen, biedt deze uitgebreide gids gedetailleerde instructies en praktisch advies. U vindt er alle informatie die u nodig hebt om ervoor te zorgen dat uw contactgegevens nauwkeurig en actueel zijn en voldoen aan de vereisten van het ESTA-proces. Volg deze gids voor een probleemloze ESTA-aanvraag en een prettige reiservaring naar de VS.

 

Wat is de ESTA-contactpersoon?

De ESTA-contactpersoon is een persoon of organisatie in de Verenigde Staten tot wie de Amerikaanse autoriteiten zich kunnen wenden als dat nodig is tijdens uw verblijf in het land. Het is een essentieel onderdeel van uw ESTA-aanvraag, omdat het een communicatieverbinding biedt in geval van noodgevallen, aanvullende vragen of situaties die speciale assistentie vereisen.

Wanneer u uw ESTA-aanvraag invult, wordt u gevraagd de volledige gegevens van uw contactpersoon in de VS te verstrekken. Deze informatie omvat meestal de naam, het adres, het telefoonnummer en het e-mailadres van de persoon of organisatie die u als uw contactpersoon hebt aangewezen.
Deze contactgegevens zijn om verschillende redenen noodzakelijk. Ten eerste kunnen de Amerikaanse autoriteiten zo nodig contact met u of uw contactpersoon opnemen, wat de communicatie bij onvoorziene gebeurtenissen of noodsituaties vergemakkelijkt. Daarnaast verbeteren zij de veiligheid en het toezicht op reizen door een betrouwbaar en controleerbaar contactpunt te bieden.

Het contactpunt kan een vertrouwd persoon zijn die in de Verenigde Staten woont, zoals een vriend, familielid of collega. Het kan ook een organisatie zijn zoals een hotel, bedrijf of reisbureau. Het belangrijkste is dat de contactpersoon snel bereikbaar is en indien nodig de nodige informatie aan de relevante autoriteiten kan doorgeven.

Het is belangrijk om uw ESTA-contactpersoon verstandig te kiezen. Zorg ervoor dat u de gegevens verstrekt van een persoon of organisatie die beschikbaar is en u kan helpen als u hulp nodig heeft tijdens uw verblijf in de VS. Zorg ervoor dat de contactgegevens correct en actueel zijn en dat u de toestemming van de betrokken persoon of organisatie hebt verkregen voordat u ze in uw ESTA-aanvraag vermeldt.

ESTA online aanvragen!

Persoonlijke informatie die in het contactpunt moet worden verstrekt

Bij het invullen van de contactgegevens in uw ESTA-aanvraag is het belangrijk dat u correcte en actuele persoonlijke informatie verstrekt. Dit zorgt ervoor dat de Amerikaanse autoriteiten de juiste middelen hebben om zo nodig contact met u of uw contactpersoon op te nemen. Hier zijn de belangrijkste persoonlijke gegevens die voor het ESTA-contactpunt moeten worden verstrekt:

  • Naam van het contactpunt of de contactpersoon: Geef de volledige naam van de persoon of organisatie die uw contactpunt in de VS zal zijn. Zorg ervoor dat u de naam correct spelt.

Voorbeeld: John Smith, ABC Company, Hotel XYZ, enz.

  • Adres van het contactpunt of de persoon: Geef het volledige adres waar het contactpunt kan worden bereikt. Dit is meestal het adres in de Verenigde Staten, inclusief straatnummer, plaatsnaam, staat en postcode.

Voorbeeld: 123 Main Street, New York, NY 10001, USA.

  • Telefoonnummer van het contactpunt of de persoon: Geef een geldig telefoonnummer waarop het contactpunt gemakkelijk te bereiken is. Gebruik het juiste internationale formaat, inclusief het landnummer en het netnummer, indien van toepassing.

Voorbeeld: +1 123-456-7890.

  • E-mailadres van het contactpunt of de contactpersoon: Geef een geldig e-mailadres van het contactpunt. Zorg ervoor dat het e-mailadres correct is en dat u toestemming hebt gekregen van de persoon of organisatie om dit adres te gebruiken voor contactdoeleinden in verband met uw ESTA-aanvraag.

Voorbeeld: contact@example.com.

ESTA online aanvragen!

Wat als ik geen contactpersoon in de VS heb?

Sommige reizigers hebben misschien geen persoonlijk contactpunt in de VS wanneer zij hun ESTA-aanvraag invullen. Er zijn echter alternatieve mogelijkheden om de juiste contactinformatie te verstrekken. Dit is wat u kunt doen als u geen contactpersoon in de VS hebt:

  • Hotel contactgegevens: Als u al accommodatie heeft geboekt, kunt u de contactgegevens doorgeven van het hotel waar u in de VS zult verblijven. Zorg voor de volledige gegevens van het hotel, inclusief naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres.

Voorbeeld: Hotelnaam ABC, 456 Main Street, Los Angeles, CA 90001, USA, +1 987-654-3210, info@hotelabc.com.

  • Organisatie voor bezoekersondersteuning: Er zijn organisaties en reisbureaus die ondersteunende diensten verlenen aan buitenlandse bezoekers aan de Verenigde Staten. Deze organisaties kunnen dienen als uw contactpersoon en u voorzien van de informatie die u nodig hebt voor uw ESTA-aanvraag. Zoek naar betrouwbare organisaties die gespecialiseerd zijn in het verlenen van hulp aan internationale reizigers.

Voorbeeld: USA Visitor Support, 789 Broadway, New York, NY 10002, USA, +1 888-555-1234, info@usavisitorsupport.com.

  • Zoeken naar geschikte contactgegevens: Als u geen specifieke contactpersoon heeft, kunt u online zoeken naar geschikte contactgegevens. U kunt bijvoorbeeld contact opnemen met toeristische informatiediensten, lokale toeristenbureaus of beroepsorganisaties in uw vakgebied. Zorg ervoor dat u de betrouwbaarheid van de bronnen controleert en geldige en actuele contactgegevens verstrekt.

Bij het zoeken naar geschikte contactgegevens is het raadzaam de voorkeur te geven aan officiële en betrouwbare contacten. Controleer officiële websites, bedrijvengidsen, gerenommeerde reisdiensten, of vraag om aanbevelingen van ervaren reizigers of online discussiegroepen.

Het is essentieel om ervoor te zorgen dat de contactgegevens die u verstrekt accuraat en up-to-date zijn. Als u moeite hebt om een geschikte contactpersoon te vinden, aarzel dan niet om uw reisagent, luchtvaartmaatschappij of de reisbijstandsdiensten om advies te vragen.

ESTA online aanvragen!

Hebt u twijfels?

Kijk of uw vraag al beantwoord is in de onderstaande lijst

Als u geen persoonlijke contactpersoon in de VS heeft, kunt u de gegevens van een hotel waar u tijdens uw reis verblijft doorgeven. Zorg ervoor dat u alle relevante informatie van het hotel krijgt, waaronder hun naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres. Deze informatie zal dienen als contactpersoon voor uw ESTA-aanvraag.

Ja, u kunt zoeken naar ondersteunende organisaties voor buitenlandse bezoekers in de VS. Deze gespecialiseerde bureaus en organisaties kunnen fungeren als contactpunt voor uw ESTA-aanvraag. Zoek naar betrouwbare bedrijven die internationale reisbijstand aanbieden en vermeld hun volledige contactgegevens, waaronder de naam, het adres, het telefoonnummer en het e-mailadres van de organisatie.

Als je moeite hebt om een geschikte contactpersoon te vinden, kun je online zoeken naar lokale toeristische informatiediensten of VVV-kantoren. Controleer officiële websites, bedrijvengidsen of vraag om aanbevelingen van andere ervaren reizigers. Zorg ervoor dat u de betrouwbaarheid van de bronnen controleert en dat u geldige en actuele contactgegevens verstrekt.