Formular til ESTA-ansøgning til USA

Find alle oplysninger og nyttige tips om ESTA-ansøgning om turistvisum til USA og den procedure, der skal følges i forbindelse med denne administrative formalitet og dens online-formular.

Ansøg om ESTA online!

Få din ESTA til USA hurtigt

Se vores guides og praktiske råd til at få din elektroniske ESTA-rejsetilladelse til USA.

ESTA-systemet Find ud af mere om ESTA-systemet, og hvordan du bruger denne visumfritagelse til USA.
Pas og ESTA Et pas er afgørende for at rejse til USA og få en ESTA. Find ud af mere om dets betingelser og funktioner.
ESTA's medlemslande Test din berettigelse til ESTA-visumfritagelse til USA ved at finde ud af, hvilke nationaliteter der accepteres.
Detaljeret procedure Find ud af mere om den 100% online ESTA-ansøgningsprocedure og guiden til den formular, du skal udfylde.
ESTA-godkendelsens gyldighed ESTA-godkendelsen er gyldig i to år. Find ud af, under hvilke betingelser og til hvilke rejser.
Hvor lang tid tager det? Find ud af, hvor lang tid det tager at få en ESTA-godkendelse, hasteansøgninger og vores råd om, hvordan du ansøger i tide.
Få din ESTA online nu

Onlinetjenesteudbydere giver dig mulighed for at ansøge om din ESTA online på bare et par minutter med en formular på fransk og hjælp i tilfælde af problemer. Du vil derefter modtage din tilladelse inden for maksimalt 72 timer.

Ansøg om ESTA online! Få mere at vide

Alle rejsende, der ønsker at besøge USA, er ikke længere forpligtet til at ansøge om visum og kan på visse betingelser ansøge om et ESTA-turistvisum eller et elektronisk transitvisum. I dette afsnit finder du alt, hvad du har brug for at vide om denne forenklede procedure for at opnå ret til at opholde dig i USA, samt mange nyttige tips, der kan hjælpe dig med at få dette dokument hurtigt og nemt, direkte online.

ESTA USA formular: Online ansøgning

 • Definition: ESTA (Electronic System for Travel Authorization) er en elektronisk rejsetilladelse, der kræves af statsborgere fra visse lande, herunder Danmark, som ønsker at rejse til USA for et ophold på op til 90 dage uden visum i forbindelse med turisme eller forretning.
 • Berettigelse: Du kan ansøge om ESTA, hvis du er statsborger i et Visa Waiver Program-land, har et gyldigt elektronisk pas og planlægger at rejse til USA med fly eller skib.
 • Procedure (privat side): Du kan ansøge om ESTA online via den amerikanske regerings officielle hjemmeside eller en privat serviceudbyder. Udfyld formularen på dansk med dine person-, rejse- og pasoplysninger. Betal gebyrerne med kreditkort.
 • Omkostninger: Omkostningerne ved ESTA-ansøgningen er et ikke-refunderbart statsligt gebyr på $21 pr. person, selv i tilfælde af afslag, plus et servicegebyr.
 • Behandlingstid: Det tager generelt 72 timer at få svar på en ESTA-ansøgning, men det kan nogle gange tage længere tid. Vi anbefaler, at du ansøger flere uger, før du rejser til USA.

Hvad er ESTA-formularen til rejser til USA?

For nogle år siden var det en udfordring at arrangere en turistrejse til USA, fordi de administrative procedurer for at få et visum var så komplicerede og kedelige. I dag har den amerikanske regering indført en forenklet procedure for turistrejser til USA med ESTA-programmet for visumfritagelse. ESTA står faktisk for Electronic Travel Authorisation på dansk. Formålet med denne nye procedure er at forenkle både ansøgningsprocessen for turister og de amerikanske immigrationsmyndigheders behandling af disse ansøgninger.

I modsætning til traditionelle visumansøgninger foretages en ESTA-ansøgning direkte online ved at udfylde og validere en simpel formular. Det er ikke nødvendigt at gå til en administration eller at udarbejde et dossier med forskellige bilag, da alt foregår elektronisk, som vi forklarer nærmere nedenfor. 

Men vær forsigtig! ESTA-rejsetilladelsen vedrører kun ophold i USA med henblik på turisme, besøg hos en ven eller familie. Andre rejsegrunde, f.eks. arbejde eller studier i USA, kræver en almindelig visumansøgning. Vi vil også senere i denne artikel se, at andre betingelser også skal være opfyldt for at kunne nyde godt af denne ESTA-tilladelse.

Endelig giver ESTA-tilladelsen sammenlignet med det klassiske visum dig mulighed for at organisere en rejse til USA lettere, på en moderne måde og frem for alt meget hurtigt, da svaret på din ansøgning sendes til dig pr. e-mail inden for højst 72 timer.

 

Hvad er kravene til en online ESTA-ansøgning?

Som vi netop har set, kan en ESTA-tilladelse give dig mulighed for at rejse til USA uden at skulle ansøge om visum, hvis du ønsker at besøge landet eller en slægtning. Vi nævnte dog også ovenfor, at det er nødvendigt at opfylde visse forudsætninger for at kunne drage fordel af dette visumfritagelsesprogram. Lad os gennemgå disse forudsætninger. 

Først og fremmest vil ESTA som forklaret ovenfor kun fungere for visse typer rejser til USA, og ikke alle grunde til at opholde sig i landet accepteres. Du kan således bruge denne elektroniske tilladelse til en turistrejse eller til at besøge et familiemedlem eller en ven.  ESTA'en accepteres også til forretningsrejser, forudsat at du kun er afhængig af en virksomhed i dit land. Hvis du ønsker at blive ansat af en amerikansk virksomhed, selv for et simpelt praktikophold, kan du ikke rejse til USA med en ESTA og skal ansøge om et specifikt visum for at få lov til at arbejde i landet. Det samme gælder, hvis du ønsker at studere i USA, da der også findes et særligt visum, som gør det muligt for dig at opfylde din drøm.

Ud over årsagen til rejsen skal du vide, at ESTA-tilladelser kun vedrører ophold i USA, der ikke overstiger 90 dage. Ud over denne periode skal du have et visum. Under alle omstændigheder vil du ikke kunne rejse til USA, hvis du planlægger at blive i mere end tre måneder, selv om du har til hensigt at ansøge om visum efter de 90 dage.

Bemærk også, at en af hovedbetingelserne for at kunne benytte sig af den forenklede ESTA-ansøgning om rejsetilladelse er at være bosiddende i et af de lande, der er medlem af denne ordning. Da denne nye procedure blev indført, underskrev USA nemlig en særlig aftale med visse lande, herunder Danmark, og de øvrige lande i verden er derfor udelukket fra denne procedure. Du kan naturligvis se den komplette liste over lande, der er medlemmer af ESTA-ordningen, på dette websted eller på den amerikanske regerings officielle websted. Du skal derfor have fast bopæl i et af de pågældende lande, f.eks. Danmark, og have et pas udstedt af dette land for at kunne nyde godt af denne visumfritagelse.

Endelig skal du også have et gyldigt biometrisk eller elektronisk pas, hvis du ønsker at bruge ESTA-systemet til at rejse til USA. Dit pasnummer vil blive elektronisk knyttet til din rejsetilladelse, så du skal medbringe det, når du ansøger online.

Dette er naturligvis kun forudsætningerne for at få adgang til den online ESTA-ansøgningsformular. Det betyder, at selv hvis du opfylder disse betingelser, er det ikke sikkert, at du vil få et positivt svar på din ansøgning. Beslutningen om at acceptere eller afvise din ansøgning om opholdstilladelse ligger hos de myndigheder, der har ansvaret for at behandle disse ansøgninger, og dermed hos den amerikanske immigrationsmyndighed, og accepten eller afvisningen af din ESTA-ansøgning vil i høj grad afhænge af de svar, du giver i online-formularen.

 

Hvordan fungerer den online ESTA-ansøgningsprocedure?

Som du uden tvivl har bemærket, foregår ESTA-ansøgningsproceduren til USA direkte online og uden at du skal henvende dig til en administration, som det ofte er tilfældet med visumansøgninger. Du behøver heller ikke at fremlægge nogen dokumentation, men skal blot medbringe dit pas, når du går ind på spørgeskemaet.

På det officielle websted eller på vores partners websted kan du få adgang til et online ESTA-ansøgningsskema, der er skrevet udelukkende på dansk, hvilket i høj grad vil forenkle din forståelse af de stillede spørgsmål.

Det er relativt hurtigt og nemt at udfylde formularen, og det vil højst tage et par minutter. Den første del vedrører din identitet og personlige situation. Du vil især blive bedt om at indtaste dit fulde navn, din fødselsdato, din adresse og din erhvervsmæssige eller ægteskabelige status. Du bliver også bedt om at oplyse en gyldig e-mail-adresse (det er den adresse, som svaret på din ansøgning sendes til) og dit e-pas eller biometriske pasnummer (hvis gyldighed skal dække både ansøgningen og rejsen).

Anden del af formularen består af en række spørgsmål om dine tidligere rejser, dit helbred og din juridiske situation. Dine svar på disse spørgsmål vil her blive brugt til at vurdere din generelle profil og til at kontrollere, at du overholder den amerikanske lovgivning og opfylder kriterierne for indrejse i USA.

Når formularen er udfyldt fuldt ud, og du har sørget for at besvare hvert enkelt spørgsmål ærligt og åbent, får du mulighed for at kontrollere alle dine svar, inden du endeligt godkender dem. For at gøre dette vil du blive bedt om at betale ansøgningsgebyret, som omfatter de gebyrer, der opkræves af den amerikanske regering samt servicegebyret (hvis du bruger en privat tjenesteudbyder). Denne betaling foretages også kun online ved hjælp af dit kreditkort eller en elektronisk tegnebog som Paypal eller lignende.

Du har derefter ikke mere at gøre fra din side, da alt sker automatisk. Du får faktisk et klart og definitivt svar pr. e-mail direkte til den adresse, du har angivet i spørgeskemaet, inden for højst 72 timer, selv om svaret oftest kommer meget tidligere. I e-mailen vil du så få at vide, om din ESTA er blevet accepteret eller afvist. 

Det skal også bemærkes, at hvis du rejser med din familie, er det muligt at ansøge om ESTA-tilladelse for hele familien på én gang. Husk, at selv børn under 18 år, uanset deres alder, skal have en tilladelse til at rejse ind i USA.

 

Hvordan udfylder jeg ESTA-ansøgningsskemaet til USA?

Del 1: Udfyld dine personlige oplysninger:

 • Fuldt navn
 • Din fødselsdato
 • Køn
 • Nationalitet
 • Pasnummer
 • Land, der udsteder passet
 • Postadresse
 • Telefonnummer
 • E-mail-adresse
 • Familiesituation
 • Oplysninger om forældre
 • Uddannelsesniveau
 • Professionel situation
 • Oplysninger om tidligere ophold i USA

 

Del 2: Udfyld oplysningerne om din rejse:

 • Datoer for dit ophold i USA
 • Adresse for din første overnatning i USA
 • Oplysninger om fly- eller skibsfartsselskabet

 

Del 3: Besvar sikkerhedsspørgsmålene:

 • Er du nogensinde blevet dømt for en forbrydelse?
 • Er du blevet deporteret eller nægtet indrejse i USA?
 • Har du rejst til eller opholdt dig i bestemte lande siden 2011?
 • Har du en overførbar sygdom?

Tjek dine svar, og indsend ESTA-formularen.

 

Skal jeg udfylde ESTA USA-ansøgningsskemaet på den officielle hjemmeside?

Nej, det er ikke obligatorisk at udfylde ESTA-ansøgningsskemaet på den officielle amerikanske regerings hjemmeside.

Der findes private hjemmesider, som tilbyder en formular på dansk og assistance til at hjælpe dig gennem processen.

Hvorfor bruge en privat hjemmeside?

 • Formular på dansk: Private hjemmesider tilbyder en oversættelse af ESTA-formularen til dansk, hvilket gør det lettere at forstå spørgsmålene og indtaste oplysningerne.
 • Hjælp: Hvis du har spørgsmål eller problemer, kan du kontakte hjemmesidens kundeservice for at få hjælp.
 • Mere brugervenlig grænseflade: Private sider kan tilbyde en mere moderne og brugervenlig grænseflade end den officielle side.

Det er dog vigtigt at vælge en pålidelig udbyder.

 

Hvordan ansøger jeg om eller bruger jeg en ESTA til en rejse til USA?

Når du har gennemført den online ESTA-ansøgningsprocedure og fået et positivt svar på din ansøgning, behøver du ikke at fremvise andre dokumenter end dit pas under din rejse til USA.

Faktisk er en ESTA-tilladelse en slags dematerialiseret visum, som faktisk er en rejsetilladelse, der er elektronisk knyttet til dit pas. Så når personalet, der er ansvarlig for dit fly i lufthavnen, eller tolderne i USA scanner dit pas, vil de på deres skærm se din tilladelse til ophold med gyldighedsdatoer og indhentning. Dette forenkler naturligvis det administrative aspekt af din rejse, da du ikke behøver at bekymre dig om at medbringe endnu et vigtigt dokument.

På din side vil denne ESTA-tilladelse være fuldstændig usynlig. I modsætning til visa, som tidligere var anbragt på en af siderne i passet, vises ESTA-tilladelsen ingen steder på en synlig måde, og kun de enheder, som agenter, der er autoriseret til at læse disse pas, har adgang til den.

Selv om det ikke er nødvendigt at fremvise dette dokument under rejsen, kan det dog være nyttigt at opbevare det skriftligt i form af et papirdokument. På den måde kan du beskytte dig selv i tilfælde af problemer og til enhver tid vide, hvor længe din ESTA er gyldig og hvornår den udløber. Dokumentet indeholder også dit sagsnummer, som kan være nyttigt, hvis du ønsker at ændre visse tilladte oplysninger på din ESTA eller se dens status online.