Formaliteter

Opnåelse af et B1 B2-visum til USA

Spild ikke mere tid, og ansøg om dit B1-, B2- eller B1/B2-visum direkte online via vores partnerside. Du får al den hjælp, du har brug for, og adgang til et ansøgningsskema på dansk.

Ansøg om et B1/B2-visum! Få mere at vide
B1 B2-visum

USA er ikke kun en turistdestination, men også en hyppig forretningsdestination. Men hvis du har tænkt dig at besøge USA for forretning eller fornøjelse, er der en type visum, der opfylder begge mål. Det er B-visummet. Dette visum er en af de vigtigste typer visa, der udstedes af dette land og dets immigrationstjeneste, og det giver dig mulighed for at rejse til USA af forskellige årsager. Vi vil fortælle dig mere om dette visum, som kan være et B1- eller B2-visum, og hvordan du får det med de forskellige ansøgningsprocedurer. Først og fremmest vil vi minde dig om, at B-visummet til USA adskiller sig fra den elektroniske ESTA-rejsetilladelse på flere punkter. Det gælder især dets gyldighedsperiode, som varierer fra 1 til 10 år afhængigt af sagen, i modsætning til to år for ESTA. Retten til at blive i landet, som dette visum giver, er 6 på hinanden følgende måneder i modsætning til 90 dage for ESTA, og denne periode kan forlænges til yderligere 6 måneder.

Ansøg om et B1/B2-visum!

B1-visummet til forretningsrejser til USA og dets særlige kendetegn:

Som vi hurtigt forklarede i vores introduktion, er der forskellige typer af B-visum, såsom B1- eller B2-visum, samt et visum, der kombinerer disse to former, B1/B2-visum. Vi gennemgår dem en efter en og starter med B1-visummet, som er visummet til forretningsrejsende.

Hvis du skal rejse til USA af forretningsmæssige årsager, kan du ansøge om et B1-visum. Det vil give dig flere muligheder i USA, som beskrevet nedenfor:

  • Du kan især tage dertil for at udføre markedsundersøgelser.
  • Dette visum giver dig også mulighed for at investere eller afslutte investeringer i landet.
  • Med et B1-visum kan du også opsøge kunder, forhandle kontrakter eller repræsentere en virksomhed, på hvis vegne du f.eks. kan tage imod ordrer.
  • Med dette visum kan du rejse til USA for at deltage i konferencer, seminarer, møder, udstillinger eller kongresser.
  • Dette visum giver dig mulighed for at møde forretningsforbindelser på stedet, hvis du er ansat i et amerikansk datterselskab eller moderselskab.

Der er dog undtagelser fra brugen af dette B1-visum, som f.eks. ikke tillader dig at arbejde som ansat i en amerikansk virksomhed. For at arbejde i USA skal du have et specifikt visum, H1B-arbejdsvisummet. Dette visum forhindrer dig også i at modtage penge fra en amerikansk enhed under dit ophold i USA.

Ansøg om et B1/B2-visum!

B2-visummet til en turistrejse eller et medicinsk ophold i USA og dets specifikke egenskaber:

Vi vil nu fortælle dig om den anden type B-visum, der oftest udstedes af de amerikanske myndigheder, B2-visummet. Det er det visum, du skal have, hvis du ønsker at rejse til USA som turist, og hvis du ikke har kunnet få ESTA-godkendelse. Det vil også være nyttigt, hvis du ønsker at rejse til USA for at deltage i en bestemt begivenhed, eller hvis du rejser af medicinske årsager. Det kan også bruges af rejsende, der ønsker at besøge slægtninge, der bor i USA.

B2-visummet kan give dig mulighed for at rejse til USA af følgende grunde:

  • Rejser rundt i landet som en del af en ferie- eller turistrute, hvor man f.eks. besøger monumenter eller naturområder samt alle de traditionelle turistaktiviteter.
  • Du vil også kunne besøge en eller flere nære venner eller familiemedlemmer, der bor i USA, på dette visum.
  • Dette B2-visum bruges også ofte af rejsende, der ønsker at deltage i en bestemt begivenhed i USA, f.eks. en kulturel, sportslig eller musikalsk begivenhed. Dette visum giver dig også mulighed for at deltage i sådanne begivenheder som amatør.
  • Endelig er B2-visummet nyttigt, hvis du har brug for specifik lægehjælp i USA eller for at se en specialist.

Men som med B1-visummet har B2-visummet visse begrænsninger og kan ikke bruges i visse specifikke tilfælde. Det gælder især arbejde i USA, som kræver et særligt H1B-arbejdsvisum. Du vil heller ikke kunne modtage løn eller betaling fra en amerikansk enhed på dette visum, så længe dit ophold varer.

Ansøg om et B1/B2-visum!

Forklaring af B1/B2-visummet, som kombinerer de to typer B-visa:

Ikke mange rejsende er klar over det, men det er også muligt ikke at vælge mellem B1- og B2-visa, men at vælge B1/B2-visa, som kombinerer egenskaberne og de specifikke træk ved disse to typer visa. Så uanset årsagen til din rejse (forretning, medicin, turisme osv.), kan du bruge dette visum uden at stille spørgsmål.

Det er en god idé at vælge dette B1/B2-visum, hvis du vil nyde godt af fordelene ved begge tilladelser. Prisen for dette dokument kan selvfølgelig være højere.

 

Processen med at ansøge om et B1- eller B2-visum og de forskellige faser:

Vi vil nu gå et skridt videre og se nærmere på, hvordan man ansøger om og får et B1- eller B2-visum, eller endda et B1/B2-visum.

Før du ansøger, skal du først og fremmest være opmærksom på, at du skal fremlægge en række støttedokumenter, når du indsender din ansøgning. Hovedformålet med disse dokumenter er at kontrollere, at rejsende til USA på disse visa ikke har til hensigt at immigrere eller bosætte sig der permanent og derfor ulovligt. Det er derfor nødvendigt at forberede ethvert dokument eller bevis, der kan bevise din tilknytning til dit oprindelsesland. Det kan være din familiebog, en vielsesattest, dine børns fødselsattest, et skøde, en ansættelseskontrakt eller ethvert andet dokument af denne type. Kort sagt, ethvert officielt dokument, der antyder, at du har en interesse i at vende tilbage til dit land efter dit ophold, vil være nyttigt. Du vil selvfølgelig også blive bedt om at medbringe dokumenter og beviser for, at du passer ind i den kategori af visum, du ønsker at ansøge om.

Du kan ansøge om et B1- eller B2-visum direkte online eller ved hjælp af den specifikke DS-160-formular, der findes flere steder, herunder hos den tjenesteudbyder, vi anbefaler på denne side. Du skal udfylde denne ansøgningsformular med den største omhu, ikke efterlade noget spørgsmål tomt og besvare alle spørgsmål ærligt og oprigtigt. Det er den formular, der vil blive brugt af de myndigheder, der har ansvaret for at undersøge din visumansøgning under det obligatoriske interview, du skal have bagefter. Dette dokument skal sendes til den amerikanske ambassade i dit bopælsland. Endnu en gang kan dette gøres online. Vi vil gerne henlede din opmærksomhed på vigtigheden af at besvare disse spørgsmål omhyggeligt, da den mindste fejl, selv en tastefejl, kan resultere i, at din ansøgning bliver afvist. Så sørg for at læse alle svarene omhyggeligt igen, før du validerer eller sender formularen.

Når du udfylder din B1- eller B2-visumansøgning online, vil du også blive bedt om at indsende et pasfoto. Det kan downloades direkte fra den hjemmeside, hvor du indsender din ansøgning. Bemærk, at du også har mulighed for at fremlægge dette foto under dit interview, hvis du ikke er i stand til at sende det via hjemmesiden. Det er også vigtigt at vide, at det foto, du indsender, skal overholde visse formatstandarder. Hvis billedet ikke opfylder disse kriterier, kan det blive afvist og dermed forhindre dig i at få dit visum.

Når du har indsendt din officielle B1- eller B2-visumansøgning, kan du gå videre til anden fase af processen ved at anmode om en aftale til det obligatoriske interview.  Den hjemmeside, hvor du har udfyldt og valideret din formular, vil automatisk omdirigere dig til den officielle side for dit bopælsland, eller give dig det telefonnummer, du skal ringe til for at aftale en tid.

Når du har modtaget din indkaldelse, skal du møde op til samtalen på den dato og det tidspunkt, der er angivet, og medbringe alle de dokumenter, du har brug for til at underbygge din ansøgning. Du skal derfor huske at medbringe din familiebog, dine bankoplysninger, din ansættelseskontrakt eller dine sidste tre lønsedler, eller endda et pensionsbevis, hvis du er i denne situation.  Som vi forklarede ovenfor, er det også at foretrække at medbringe ethvert andet dokument, der beviser din tilknytning til dit bopælsland. Du kan derfor vælge at medbringe dine skøder eller bevis for betaling af din husleje. Ud over de dokumenter, vi lige har nævnt, skal du også medbringe andre vigtige ting, såsom dit pas, som selvfølgelig skal være gyldigt, og hvor dit visum vil blive stemplet. Du skal også medbringe en Chronopost-kuvert med din adresse på bagsiden, som vil blive brugt til at returnere dit pas til dig, når det er blevet opdateret med visummet.  Endelig skal du udskrive og medbringe den side, der bekræfter, at du har indsendt din online ansøgningsformular, sammen med bevis for betaling af dit visumansøgningsgebyr.

Du har muligvis ikke øjeblikkelig adgang til svaret på din visumansøgning, da det vil blive sendt til dig med posten. Hvis dit visum accepteres, får du dit validerede pas tilbage inden for et par dage.

Ansøg om et B1/B2-visum!

Pris og betaling for B1- eller B2-visum :

Lad os til sidst se på, hvordan du kan betale dit B1-, B2- eller B1/B2-visumgebyr. Disse gebyrer er obligatoriske, når du indsender din ansøgning, og kan betales direkte online på den hjemmeside, hvor du udfyldte formularen. Betaling skal helst ske med kreditkort eller Paypal, afhængigt af webstedet, og det er helt sikkert.

Hvis du ikke betaler dette gebyr, vil dit visum ikke blive udstedt, da din ansøgning ikke vil blive videresendt til de myndigheder, der er ansvarlige for at undersøge den. Du vil selvfølgelig heller ikke kunne få en tid til det obligatoriske interview. Når du har betalt det krævede beløb, skal du huske at udskrive det betalingsbevis, du modtager, så du kan fremvise det ved samtalen og få mulighed for at få dit visum.

Er du den mindste smule i tvivl?

Find ud af, om dit spørgsmål allerede er blevet besvaret i listen nedenfor

B1-visummet er en type ikke-immigrantvisum, der giver udenlandske besøgende mulighed for at rejse til USA til midlertidige forretningsformål. Aktiviteter, der er tilladt på et B1-visum, omfatter forretningsmøder, kontraktforhandlinger, professionelle konferencer, kortvarig træning, konsultationer med forretningsforbindelser osv.

B2-visummet er en anden type ikke-immigrantvisum, der tillader udenlandske besøgende at rejse til USA for turisme, fritid eller midlertidig medicinsk behandling. Aktiviteter, der er tilladt på et B2-visum, omfatter ferier, besøg hos venner eller familie, medicinsk behandling, ikke-akademiske kurser osv.

Ja, B1/B2-visummet er et ikke-immigrantvisum, der giver udenlandske besøgende mulighed for at rejse til USA i forretnings- eller turistøjemed. Der er dog visse krav og procedurer, der skal følges for at få det. Du skal udfylde online-ansøgningsskemaet, lave en aftale om et interview på den nærmeste amerikanske ambassade eller konsulat, fremlægge dokumenter som f.eks. bevis for solvens, en rejseplan osv. og derefter indsende din ansøgning. Det er vigtigt at bemærke, at besiddelse af et visum ikke garanterer indrejse i USA; dette vil afhænge af beslutningen fra immigrationspersonalet i lufthavnen eller ved grænsen.